Vores møder er i stenalderen!

Af: Claus Sneppen

Vi startede studiet og tænketanken “Morgendagens møder” i 2017 med en ”traditionel ” tilgang til at ville udvikle fremtidsscenarier for fysiske møder i en digital fremtid. Allerede på vores andet tænketanksmøde erkendte vi, at den digitale udvikling er så stærk, og påvirker vores relationer til andre mennesker i et sådant omfang, at det ikke giver mening at begrænse arbejdet til fremtidsscenarier (dialogværktøj). Vi har behov for at udvikle en model og ny tilgang til møder  – både de digitale og fysiske.

Analoge møder har – karikeret opstillet – haft monopol på møder, og de har aldrig rigtigt været udfordret af andre mødekanaler/formater. Men monopolet har nu reel og accelererende konkurrence fra det digitale møde – et mødeformat, som bliver stadig mere nærværende. Og nye digitale muligheder kommer til hver dag.

I dialogen med digitale kompetencer oplevede vi, at respondenterne brugte terminologier som ”nærvær, tæt på, emotioner, berøring”, og at analoge respondenter brugte ord som ”styring, kontrol, orden, regler”. De digitale var m.a.o. opsat på at komme tæt på, mens de analoge var fokuseret på ”orden” – hvilket var det modsatte af, hvad vi havde forventet.

Det er ikke et spørgsmål om den digitale udvikling ændrer vores møder, men om hvor hurtigt og hvor meget! Carsten Beck fra Institut for fremtidsforskning sætter det på spidsen når han siger at vi stadig er i stenalderen i vores tilgang til møder.

Du kan få konkret ny viden om, hvordan virksomheder og organisationer fremover kan få mere ud af fysiske og digitale møder i vores executive summery på www.detfysiskemode.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *